06 13109006          karina@bevrijdjezelfvantrauma.nl        

Adem jezelf vrij

Heb jij nog onbewuste trauma patronen die je wil bevrijden maar je weet niet hoe? Misschien heb je al langer therapie of vormen van healing  gehad en zijn er nu nog alleen vage klachten of vage pijnen die je ergens voelt. Diep in je buik, diep in je hart of een basis spanning in je spieren? Jong trauma zit diep in het limbisch systeem en heeft geen taal.

 

Je onbewuste spierpantsers blootleggen

Met een verbonden ademsessie kom je bij plekken waar je bewuste geest niet kan komen. Diep inademen betekent zuurstof=levensenergie toelaten. Diep uitademen reinigt je lichaam en je geest. Die beiden tesamen in een cadans van drie tellen in en drie tellen uit zonder pauze, leggen je onbewuste spierpantsers onder een vergrootglas.

Zeker wanneer je al wat hebt losgelaten in je leven en bewuster leeft, een beetje inzicht hebt in je overlevingsmechanismen en traumagebieden, biedt ademen de mogelijkheid tot dieper loslaten op emotioneel en instinctniveau. Ik vind dat super mooi!

Je voelt de fysieke gewaarwordingen waar je als jong kind last van had. Buikpijn, oorpijn, verstarde kaken, misselijkheid…het is wonderbaarlijk waar je ‘last ‘ van kunt krijgen en waar ruimte voor genezing ontstaat. Wat vroeger onbewust ontstond, krijgt nu de kans bewust te worden. Daarmee laat het los. Je hoeft dus niet te zoeken naar een ‘oplossing’.

Je laat je verwonderen door de onwillekeurige bewegingen van je lichaam, die je uit bevriezingen of verdovingen halen en de emoties en inzichten die daarbij vrij komen. Daarna voelt je lichaam zich bevrijd. Soms zijn daar een paar sessies voor nodig.  

 

Bezieling terug

Diep ademen heeft niet alleen een zelfgenezende werking maar je krijgt er ook bezieling door. Je voelt je passie voor het leven weer, op een natuurlijke manier. 

Iedere keer als ik een ademsessie begeleid, ben ik verwonderd over de diepe instinctmatige en emotionele reacties die loskomen uit het lichaam en die vantevoren op geen enkele manier te bedenken zijn. Ze zijn zo bevrijdend, omdat ze voorbijgaan aan de al te menselijke neiging om te willen analyseren. Het vraagt overgave aan je eigen lichaam.

 

Herstel verbinding hart en buik

Ik ben in 2020 begonnen om zelf ademsessies te ondergaan. Door een vroeggeboorte waarbij mijn longen niet ontwikkeld waren en de shock van een couveuse, heeft adem mijn buik nooit goed kunnen bereiken. Ik heb mijn leven lang een vrij oppervlakkige ademhaling gehad (en daarmee ook het leven niet ten volle ingeademd.) Door yoga, bewustwording, biodanza en dergelijke is een en ander wel verbeterd, maar nooit helemaal genezen.

Bewuste ademsessies hebben me niet alleen dieper in mijn buik gebracht, maar ook de verbinding tussen mijn buik en hart hersteld. Dat klinkt misschien vreemd, maar de meesten van ons hebben splitsingen tussen buik, hart en hoofd. Het is fijn om die te helen.

 

Geruststelling nodig

Verstoorde adempatronen en daarmee verstoorde balans in het lichaam komen op allerlei manieren voor. Zo zijn er ook mensen die een zwoegende ademhaling hebben of juist heel gecontroleerd ademen. Ze beschermen in de meeste gevallen kwetsbaarheid-hun trauma deel, wat natuurlijk heel logisch is.. Verbonden ademen vraagt daarom een rustige opbouw en veiligheid. Dat is voor mij persoonlijk heel belangrijk en daarom bied ik dat.  

Ik geef ademsessies het liefst in samenhang met afgestemde aanraking. Als dat te dichtbij komt, kan het ook zonder. Zelf heb ik gemerkt dat aanraking het lichaam geruststelt en helpt bij het ontladen. Tegelijkertijd biedt het veiligheid en steun. Maar dat is bij een vreemd iemand natuurlijk ook iets wat je moet opbouwen. Dat doe je dan ook samen.

 

Het dier in jou bevrijden

Vroeger had ik een angst voor instinct. Ik had altijd het gevoel dat er dan een al te wild dier in mij zou loskomen. Nu weet ik dat dat niet waar is. Integendeel. Als ik het dier in mij los laat komen op een begrensde manier, dus terwijl ik in contact blijf met mijn lichaam, komen vitale krachten vrij. Ik begrijp daardoor beter hoe ik als mens in mijn hoofd ben gaan leven en hoezeer conditioneringen mij zijn gaan bepalen. Diepe zucht….

Het is heerlijk om je levensverbondenheid te voelen. Een stromend gevoel van levend-zijn dat jezelf inspireert, precies zoals je nu bent. Is het niet ironisch dat Covid-19 op je adem slaat? En dat we nauwelijks meer bij elkaar durven ademen? Precies daar waar onze levenskracht huist?

Adem in, adem uit…