Op een diepere laag thuiskomen en voor mezelf kiezen

Op het goede moment in mijn leven ben ik bij Karina terecht gekomen. Een punt in mijn leven waarbij ik diep van binnen weet dat ik echt zorg mag gaan dragen voor wat ik voel en ervaar. Dat ik al mijn gevoelens en emoties (die zeer diep gaan) serieus mag nemen en daar naar mag gaan handelen. Weten dat het de hoogste tijd is om weer echt contact te komen met mijn lichaam en de signalen die het al lange tijd geeft. Dat ik me in het Nu mag gaan richten op wat ik wil.  Oftewel zelfzorg en zelfliefde. Alleen ik durf het nog niet, want dit toe te staan betekent ook wederom grote keuzes te maken in mijn leven.  

Het is in de veilige ruimte die Karina me biedt dat ik het aandurf echt in contact te komen met al die lagen. Het is met haar brede professionaliteit, haar diepe compassie en inlevingsvermogen, haar warmte en rust dat ik nog dieper in contact durf te komen met mezelf. Het is in de vrije ruimte en de stilte die ze me biedt dat alles naar boven mag komen. In haar aanwezigheid is alles welkom. Laag voor laag mag aangekeken en doorleefd worden. Het contact met mijn lichaam is daarbij leidend en zo ondersteunend.  

De innerlijke ruimte die mag ontstaan en vrij komen is een diepe vorm van thuiskomen bij mezelf. Ik mag weer mezelf Zijn en ook in het contact naar anderen. Ik maak de weg vrij voor mezelf.  

Diepe dankbaarheid voor deze intense liefdevolle kundige begeleiding.

- Manon

Niet-genomen rouw verwerkt

De eenvoud van de sessie heeft me verrast. Ik had niet verwacht met weinig woorden en veel in mijn lichaam te voelen zo diep te komen. Tijd viel weg. Ik heb altijd gedacht dat mijn maagklachten met boosheid te maken hadden omtrent het oorlogsverleden in mijn familie. Ik kon daar niet echt bij.

Maar mijn maag zei iets heel anders. Ik kwam uit bij de abortus die ik als jonge vrouw heb ondergaan, toen ik drie maanden zwanger was. Hoe is het mogelijk! Het verdriet, de eenzaamheid, de niet-genomen rouw. Na al die jaren. Het kwam terug, alsof het gisteren was gebeurd. Heeft mijn lichaam dat zo lang vastgehouden?

Ik weet nu dat het een jongetje was. Ik heb afscheid kunnen nemen en mezelf kunnen vergeven. Mijn onrust en de druk op mijn maag zijn weg. Ik loop zelfs anders.

- R.G.

Evenwicht

Ik kom graag bij jou met mijn angst en paniek, omdat jij meevoelt wat eronder zit. Door jouw invoelen en wijsheid krijg ik weer gezonde richting. Jij helpt me mijn traumatische chaos te herschikken en weer in evenwicht te brengen. In die aandacht van jou kan ik me zelf weer verbinden met dat wat in mij 'een zetje' vraagt. Dankjewel, Karina!

- E.M.P

Herkennen wanneer mijn innerlijk kind geschokt is

Karina heeft me in twee maanden tijd super goed geholpen. Ik liep in mijn relatie tegen heftigheid aan die te groot werd. Onze innerlijke kinderen maakten ons samenzijn onmogelijk. In drie sessies werd de rol van mijn moeder, mijn vader en een kind ervaring op mijn zesde jaar glashelder. Dit in combinatie met twee inzicht readingen maakten mij tot een ander mens. Ik kan nu beter zijn met de heftigheid van mijn partner en blijven staan.

Ik snap beter wanneer onze innerlijke kinderen geschokt zijn en acteren, ookal komt het uit de mond van dezelfde persoon. Het lukt me om het minder of niet persoonlijk te maken. Ongelooflijk deze trauma bevrijding methode in combinatie met het lopende proceswerk. Ik moest het natuurlijk eerst zelf willen aangaan en mijn hulpvraag helder krijgen.

Hiermee heeft Karina me geholpen, waarvoor dank.

- W.H.V.

Van onveilig naar veilig

In zes sessies bij Karina zicht gekregen op mijn trauma. Veel van mijn scherpe reageren was terug te voeren op mijn onveilige jeugd. Zelfs mijn rugpijn was daar het gevolg van. Een intens gevoel van dankbaarheid nu ik merk dat de scherpe kantjes van mijn reacties ronder zijn geworden. Ik mag zacht zijn naar mezelf en met mildheid ga ik de toekomst in, samen met mijn partner.
Onze relatie kan hierop verder groeien.  Dankjewel Karina voor de schaal van liefde, deskundigheid en begrip waarin dit alles viel en wat ik nu dankzij jou heb bereikt.  

- H.M.

Rust gevonden

Ik kon soms zo moeilijk slikken. Daar wilde ik naar kijken. In de sessie kwam naar voren dat ik het moeilijk vond om te slikken dat ik ouder word. Dat alles trager gaat en kwetsbaarder wordt. Ik verzette me daartegen. Veel meer dan ik door had.

Het wonderlijke is dat ik rust heb gevonden in mijn ouder worden. En het slikken!

Daar ben ik heel blij mee.

- H.

Ik voel dat ik mag bloeien

Ik heb lang last gehad van een jeugdtrauma. Het belemmerde mij om voluit te leven. Ik vond het moeilijk om mensen opnieuw te vertrouwen.

In gesprekken met een psycholoog merkte ik dat ik bleef praten. Daardoor kwam ik er niet uit. Hier werd het meteen echt. Niet alleen praten, maar ook voelen.

Mijn angst en de druk die ik altijd voelde, zijn weggevallen. Mijn zelfacceptatie is teruggekomen. Het stroomt weer in mijn lichaam. Mijn hart is zachter en lichter. Ik spreek mezelf meer uit. Wat ik voel. Ik kom meer op voor mezelf. Ik handel meer. Ik durf ook weer om hulp te vragen. Ik voel verbinding, met mezelf en de ander. Ook heb ik nu hulpbronnen om op terug te vallen.

Dat geeft me kracht en zelfvertrouwen.

Mijn jeugdtrauma is nu iets wat ik ooit heb meegemaakt. Maar het zit me niet meer in de weg. Het heeft me gevormd tot wie ik ben. Ik voel dat ik nu mijn potentieel echt kan gaan openen. Ik voel dat ik mag bloeien.

- R. K.

Van woede en paniek naar verbinding

Zodra ik binnenkwam, voelde ik mij op mijn gemak. Hierdoor was het voor mij mogelijk om alles te delen en om blokkades en trauma onder ogen te komen.

Jouw manier van werken zorgt ervoor op een rustige manier naar problemen te kunnen kijken. Je voelt heel goed mee en ook  of de kern is bereikt.

Elke sessie was helend en gaf mij energie. Ik had steeds het gevoel op de goede weg bezig te zijn.

Ik had last van woede, overprikkeling en in paniek handelen. Daardoor liep ik vast op mijn werk en in relaties. Wat ik heb geleerd is om zachter en liever te zijn voor mezelf en alles vanuit ruimte en rust te bekijken. De verbinding met mijzelf is hersteld.

De relatie met de mensen om mij heen is ook verbeterd. Ik had nauwelijks contact met mijn kinderen. Nu zoekt mijn jongste dochter mij op. Ook op mijn werk heeft een transformatie plaatsgevonden. De financiele wereld is een soort 'kermis'. Maar ik heb er voor gekozen een stap terug te doen. Daardoor is alles gaan stromen en op zijn plek gevallen.

- Robin

Laat je review achter