Hoe ik werk

Ik werk lichaamsgericht, gegrond en veilig in het hier-en-nu met jouw verlangen, hulpvraag of doel als leidraad.

 

Lichaamsgericht

Je trauma is over als jij in je hele zijn ervaart dat het voorbij is en dat je veilig bent. Dat kan alleen je lichaam aangeven. Wat voel je in je lichaam? Waar voel je dat in je lichaam? Wat gebeurt er in je lichaam? Dit zijn vragen waarmee ik jou uitnodig lichaamscontact te maken. Jouw lichaam resoneert, meer dan jouw verstand, met jouw diepste waarheid.

 

Gegrond en veilig

Het ontvangen van gevoelens, gewaarwordingen, gedachten en beelden precies zoals ze zijn, kan alleen in een lichaam dat rustig ademt en gegrond is.

Gronding is essentieel voor mij. Ik heb dat zelf ook mogen leren. Daar zit nu een kenmerk van mijn begeleiding. Door verbinding te voelen met mijn lichaam en mijn voeten op de grond te houden, houd ik jou ook bij je lichaam, je hulpvraag en je doel. Dat lijkt een open deur, maar is het niet. Ons westerse collectieve veld is op veel manieren 'ongegrond'. Het is iets om 'ge-aard te zijn. We blijven daarom bij jouw eerstvolgende stap om los te komen van je oude verhaal.

Veiligheid betekent voor mij dat ik samen met jou kijk naar wat voor jou ondersteunend is, als het te spannend wordt. Dat kan dieper ademhalen zijn, oogcontact maken of terugdenken aan iets dat fijn voor je is. Voor je lichaam is dat een belangrijk ankerpunt.

Ik vind niets vreemd. Ik ben de laatste om een oordeel te vellen, waar dan ook over.

 

Jouw verlangen

Jouw verlangen is leidend. Soms is dat niet direct helder. Dan kijken we daar naar.

 

Openheid

De basishouding die ik hanteer en jou aanleer, als dat nodig is, is die van openheid (niet-strijd). Dat betekent dat we kritische of rationele stemmen een eigen plek geven.

 

Afweer

Je wordt je tijdens de sessies bewuster van de afweermechanismen die je hebt ontwikkeld om je trauma te vermijden. Misschien is dat wegvluchten uit je lichaam (zoals ik zelf goed ken), ernstige dingen weglachen of jezelf stoerder voordoen dan je bent. Samen kijken we naar strategiëen die jou in het hier-en-nu meer zouden dienen.

 

Resonantie

Ik werk met behulp van resonantie. Dat betekent dat ik met jou mee voel in je innerlijke proces. Als het nodig is, maak ik gebruik van hulpmiddelen die met jou resoneren. Dat kan een tijdlijn zijn, een symbolische voorstelling of voorwerpen die delen van jouw psyche vertegenwoordigen. Het beste resultaat ontstaat in lichte trance.

 

Adem

Ademsessies en afgestemde aanraking kunnen behulpzaam in het bereiken van dieper gelegen trauma en het ondersteunen van jouw autonome zenuwstelsel.

Iedere stap van bevrijding levert jou inzicht en opluchting op. Dat is jouw bekrachtiging. Dat neem je mee.

Een sessie is
€85 per uur
€100 per ademsessie van 1,5 uur

Contact